Preskoči na vsebino

Oblikovalci


PRIMOZJEZASTUDIO

PRIMOZJEZASTUDIO je bil ustanovljen leta 1994 in je od takrat ustvaril veliko arhitekturnih in notranjih projektov, ki so bili večinoma uspešno realizirani. Ustanovitelj Primož Jeza je arhitekt in docent na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Med študijem arhitekture se je ukvarjal tudi z grafičnim oblikovanjem in scenografijo – zasnoval je scenografijo za več kot 40 promocijskih in kratkih filmov. .

Primoževa dela so bila predstavljena na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini (Ljubljana, Moskva, Beograd, Lizbona, Hamburg, Köln, Birmingham, Milano, Pariz, London itd.). Leta 2008 je izdal knjigo z naslovom Interieri Primoža Jeza/9 + 1 ( Interieri Primo ž Jeza/9 + 1 ), v kateri je predstavljenih deset njegovih najodmevnejših projektov notranjega oblikovanja javnih prostorov.

Njegov talent je bil že večkrat prepoznan: leta 1998 je prejel Plečnikovo študentsko priznanje za izjemno delo v študiju in izven njega; leta 2008 je prejel formalno priznanje rektorja Univerze v Ljubljani za umetniške dosežke na področju arhitekture. Njegova zadnja nagrada je Red Dot Award: Product Design 2016 za stol Nico Less.

Kot osnovnošolec in srednješolec se je ukvarjal z glasbo . Ustanovil in igral je v več glasbenih skupinah ter posnel 3 glasbene albume.

www.primojeza.com

 

MADS ODGÅRD 

Danski oblikovalec Mads Odgård (1960 do danes) je vodilna osebnost v novi generaciji mednarodnih oblikovalcev. Je minimalist in človek 'manj je več', ki raje odšteva kot dodaja. Bolj kot karkoli drugega verjame, da mora biti odličen dizajn logičen, funkcionalen in obstojen.

"Naj bo preprosto in svet primeren za življenje"

https://odgard.com/

 

GIGODESIGN

Gigodesignova ekipa 20 multidisciplinarnih oblikovalcev sodeluje vsakodnevno in vedno postavlja potrebe uporabnikov v jedro vsakega projekta. Dolgoročni odnosi s strankami, donosnost naložb v oblikovanje strank in številne nagrade dokazujejo bogastvo naših izkušenj in trajno kakovost naših izdelkov.

Smeti noter, smeti ven

https://gigodesign.com/

 

DESNAHEMISFERA

Desnahemisfera, v prevodu desna možganska polobla, je zelo čustvena, vizualna, optična, živahna, intuitivna in meditativna. Zanima ga predvsem naše lastno zavedanje in njegove globine, kjer najde srečo in odkrije smisel življenja.

Zelo smo navdušeni nad oblikovanjem in kreativnim razmišljanjem. Navdušeni smo, ko vidimo izdelek, ki je pravi. Iskreno se pogovarjamo o tem, zakaj je sedežna garnitura, na kateri pravkar sedimo, 'toliko' zgrešila cilj, in znani smo po tem, da veselo zaplešemo, ko se prototip vrne lep in popoln, dišeč po sveži barvi ali blagu. Stranki lahko pomagamo pritegniti izdelek in končnemu uporabniku razložimo zapleten postopek. Strankam pomagamo, da to, kar počnejo, naredijo bolje, in njihovim strankam pomagamo razumeti njihov izdelek ali storitev ter si jih zato želijo več.

Včasih je uspeh več kot le strategija, temveč tudi tisto, kar se vam zdi prav, in iskanje pravih ljudi. Če bi to strnili, je naša filozofija naslednja: Verjamemo, da če se zavedate svojih meja, se boste tam najverjetneje ustavili! Zato smo globoko predani iskanju inovativnih oblikovalskih rešitev onkraj meja stvari, ki jih poznamo in smo jih vajeni! Zelo se trudimo, da bi to storili za ljudi, v katerih uživamo, z izdelki, v katere verjamemo, in se pri tem zabavamo.

https://www.desnahemisfera.com/

 

ANDRAŽ ŠAPEC

Oblikovalec izdelkov, ki prinaša preprostost v kompleksne naloge in ustvarja eleganco z značajem.

V oblikovanju se nič ne zgodi po naključju. Vsaka na videz enostavna rešitev mora temeljiti na skrbni raziskavi glede na želje in potrebe naročnika. Verjamem v vodenje vsakega projekta od njegovega začetka do končnega rezultata, nato pa skozi dolgoročno sodelovanje, saj le poglobljeni in zaupanja vredni odnosi gradijo trdne blagovne znamke in merljive rezultate. Pri svojem delu se trudim ne le izvajati dobro oblikovane produkte, temveč tudi delati z naročniki pri prepoznavanju vrednosti razmišljanja izven ustaljenih miselnih vzorcev ter uvajanju novih tehnologij, pristopov, procesov in vrednot.

Več kot desetletje sodelujem z Gigodesignom, multidisciplinarno oblikovalsko agencijo iz Ljubljane, Slovenija.

Nekatere nagrade za njegovo delo vključujejo:

Nagrada Red Dot Award 2019 za stol Collodi (za DONAR), European Innovation Award za notranjost počitniških prikolic Adria Mobil (2012, 2013 in 2017) z Gigodesignom, nagrada Red Dot Award za produktno oblikovanje za zložljivi stol Sitty (2010), z Gigodesignom, Oblikovanje embalaže za živila Nagrada finskega podjetja Stora Enso (2005), študentsko delo.

https://www.sapecandraz.com/