Preskoči na vsebino

Nahrbtnik Nicoless

POST-APOKALIPTIČNO DELO

Delo, kot ga poznamo – v ustaljenem, zaprtem delovnem okolju – je zastarelo. 

Nova #Covid-19 izkušnja nam je pokazala tudi željo, da cenimo svojo svobodo in udobje v naravi.

Nahrbtnik NicoLess Delovna okolja ne bodo omejena na standardne pisarne. Tako prilagodljivo delovno mesto bo od vas zahtevalo delo na različnih lokacijah in ob različnih priložnostih (uporabite domišljijo). V tem duhu časa Donar v sodelovanju z oblikovalci Primoz Jeza Design Studia predstavlja večnamenski nahrbtnik, ki je hkrati zložljiv stol, ki ga je mogoče preprosto sestaviti za uporabo v zaprtih prostorih in zunaj.

Ta poseben projekt je bil narejen pred krizo Covid-19 za postavitev Slovenskega centra za kreativnost v Milanu. S svojim imenom Tunnel 29 je to postal vizionarski projekt za milanski teden oblikovanja (v Venturi), ki se nikoli ni zgodil.

Nahrbtnik je v celoti izdelan iz recikliranih ostankov filca iz Donarjeve proizvodnje in ostankov likre Univerze v Ljubljani (oddelek za tekstilstvo).

Zložljiva podlaga je izdelana iz vezanega lesa (tudi odpadnega) ali posebnega patentiranega materiala iz recikliranih PET plastenk.

Glede na vse informacije je to 100-odstotno predelan izdelek, ki je v celoti narejen iz smeti!

Nahrbtnik Nicoless je mogoče ponovno uporabiti z okvirjem Nicoless kot večkrat nagrajeni stol Nicoless.

Nicoless Backpack bo premierno predstavljen v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na razstavi Tunel 29 od 18. junija do 16. avgusta.

Nicoless Backpack je bil sofinanciran s strani programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije.